NK Wedstrijd 5 De Landsard, Eindhoven

17-09-2016 19:45

Vrijdag 16 september 2016

Prachtig weer op circuit De Landsard. Het is rustig op de baan. Maar weinigen hebben ervoor gekozen ook op vrijdag te trainen. Met name in de World Formula is het stil. Naast Tijmen is alleen Bas Besemer op de baan.

Samen met Bas traint Tijmen de hele dag en mooie rondetijden worden neergezet.

Zaterdag 17 september 2016

Opnieuw prachtig weer de hele dag. Op Lars Kokke na (die vanwege een gebroken pols noodgedwongen thuis moet blijven) is het voltallige World Formula team op het circuit aanwezig. De trainingen verlopen goed en Tijmen is, net als gisteren, voortdurend de snelste op de baan. Dit geeft goed vertrouwen voor de wedstrijddag morgen! Tijmen heeft er heel veel zin in. Want niet alleen wil hij weer de maximale winst behalen morgen, ook is de ranking in het NK na de wedstrijd morgen bepalend voor wie de tickets naar de World Finals in Lignano, Italië mag!

Zondag 18 september 2016

De vrije training verloopt heel goed en de daaropvolgende kwalificatie plaatst Tijmen zich op P2.

Door minder snelle deelnemers wordt Tijmen opgehouden en heeft onvoldoende ruimte er een snellere tijd uit te halen. Tijmen was van plan voor P1 te gaan.

Manche 1

Tijmen start van P2 en zit enkele ronden op de bumper van de nummer 1, Rick van den Hoek.

Tijmen is sneller dan Rick, maar TIjmen moet verstandig op zoek naar het juiste moment en de juiste plek om Rick voorbij te gaan.

Uiteindelijk lukt het Tijmen om Rick in te halen. En hoe. Hij pakt Rick op het einde van het rechte stuk buitenom in een haakse bocht naar rechts. Klasse!

Tijmen weet deze koppositie vast te houden tot de finish en wint deze manche.

Manche 2

Tijmen start van P1 en weet dit tot het einde vast te houden. Ook manche 2 zet hij op zijn naam.

Manche 3

Opnieuw start Tijmen vanaf P1 en weet al snel een enorm gat te slaan mat de rest van het veld. Ook manche 3 wint hij en wordt -met 3x winst- op een geweldige manier overall dagwinnaar!

Van de nu 5 verreden wedstrijden wordt Tijmen eenmaal 2e en liefst 4x 1e!

Onbetwist leider in het NK.

Met deze leidersrol in het NK wint Tijmen dit weekend tevens een ticket naar de World Finals in Liggnano, Italië.

Tijmen zal dus het eerste weekend van oktober samen met zijn vader en zijn monteur afreizen naar Italië voor de World Finals!!!