NK 2015 Wedstrijd 5 De Landsard Eindhoven

21-09-2015 12:47

Dit weekend is druk hoog. Tijmen is heel erg gespannen omdat het nu echt ergens om gaat. De top 3 in het NK klassement ligt heel dicht bij elkaar. Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan, is er een serieuze kans op de NK titel.

Tijdens de vrije trainingen op zowel vrijdag 18-09 als zaterdag 19-09 was Tijmen de snelste op de baan.

Vol vertrouwen startte Tijmen op de wedstrijddag, zondag 20 september. De vrije training in de ochtend verliep goed, maar helaas wist Tijmen zich vervolgens niet beter te kwalificeren dan P3. Een 3e startplaats is natuurlijk prima, maar gelet op de resultaten tijdens de vrije trainingen had Tijmen ingezet op pole position.

In de middag volgen er zoals altijd 3 manches.

Manche 1

Tijmen start vanaf P3 maar valt helaas uit vanwege een gebroken ketting.

Manche 2

Omdat Tijmen in de eerste manche is uitgevallen, moet hij achteraan starten bij de 2e manche.

Na een paar ronden weet hij zich naar voren te rijden en ligt 5e op het moment dat hij bij het inkomen van een bocht een tikje krijgt. Tijmen spint en komt naast de baan terecht. Wat er daarna gebeurt, snapt Tijmen zelf ook niet. Mede door de teleurstelling van manche 1 is hij zo van slag, dat hij de pitstraat inrijdt en du niet over start/finish komt. Gevolg: als laatste geklokt en dus ook achteraan starten in manche 3.

Degene die de tik gaf waardoor Tijmen naast de baan kwam, krijgt van de wedstrijdleiding een wel erg zware penalty. Maar liefst 10 strafseconden wegens "zeer onsportief rijgedrag". Maar ja, dat helpt Tijmen natuurlijk niets.

Manche 3

Ook nu start Tijmen als laatste. Tijmen zet alles op alles en rijdt een mooie, foutloze en snelle manche. Hij weet van achteraan op te rijden tot P4. Zelfs weet Tijmen het gat met P3 tot op de bumper dicht te rijden. Maar met nog 3 rondjes te gaan en de teleurstelling van het uitvallen in manche 1 en 2, kiest Tijmen voor zekerheid. Hij neemt genoegen met P4 en laat P3 voor wat het is.

Gelet op de omstandigheden een mooie afsluiter van de dag.

Maar de teleurstelling bij Tijmen is enorm. Het kampioenschap lijkt ineens heel ver weg...